Recepty

 

Beránek             

 Czech Easter Ram

2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky

1 hrnek mléka

1 hrnek cukru

1/2 hrnku oleje

2 vejce

1 balení kypřícího prášku

citronová kůra

vanilka

špetka soli

přidáme šťávu z citrónu, či trochu rumu

Vejce ušleháme do pěny, přidáme mléko a postupně vše ostatní.

Formu na beránka vymažeme a vysypeme.

Peče se 1 hodinu na 180 °C

Rychlý koláčPlum Pie

 

 

2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky

1 hrnek mléka

1 hrnek cukru

1/2 hrnku oleje

2 vejce

1 balení kypřícího prášku

citronová kůra

vanilka

špetka soli

Vejce ušleháme do pěny, přidáme mléko a postupně vše ostatní. Formu na koláč vymažeme a vysypeme. Pečeme 25 – 35 minut. Záleží, jaké ovoce přidáme na koláč. Na koláč můžeme přidat jak ovoce tak tvaroh, drobenkou (cukr, kousek másla, hrubá mouka)

 

Z L A T É   K U Ř E   S E   Z E L E N I N O U

Czech Cooking Chicken

Tento keramický napichovák je jedinečný pro získání chřupavé kůrčičky.

Recept:

Kuře omyjeme  a potřeme uvnitř a vně směsí olivového oleje s kořením, které používáme na kuře.

Dobrou zkušenost mám s kořením ZLATÉ KUŘE od firmy Rojík.

Takto připravené kuře, necháme odležet /nejlépe přes noc/ v chladničce. Koření za tu dobu prosákne do kuřete a chuť je intenzivnější.

Kuře nabodnu na napichovák a dám do trouby asi 200ºC zapéct na 30 minut, pak troubu zmírním na 150ºC a zapékám dalších 15 minut.

Po 15 minutách přidám do misky pod kuře zmrazenou zeleninovou směs a peču dalších 20 minut – do změknutí zeleniny.

Zmrazená zelenina pustí vodu a tak máme na závěr, chutnou šťávu na polití brambor.


Tip: na posledních 30 minut přidám nad kuře plech, s bramborami nakrájenými na plátky, které  potřeme olivovým olejem a posypeme kořením na americké brambory či hranolky.

Takto si vlastně jednoduše připravíme přílohu ke kuřeti.

Teď už Vám popřeji jen DOBROU CHUŤ

Advertisements
%d bloggers like this: